Як сервірувати стіл на сніданок (з прикладами і схемою)


Як сервірувати стіл на сніданок (з прикладами і схемою)

Стіл до сніданку сервірують не тільки в ресторанах, але і в домашніх умовах. Для багатьох сімей красивий і аристократичний прийом їжі є традицією. Витончена сервіровка дозволить не тільки прийняти належним чином гостей, але і допоможе запастися позитивними емоціями надовго.

зміст

Сервіровка столу до сніданку в повсякденності
Сервіровка столу до сніданку для прийому гостей
Сервіровка столу до сніданку в повсякденності
Приготування столу до трапези починається з підбору скатертини. Для повсякденних сніданків підійде лляна або бавовняна тканина різних кольорів і візерунків. Разом з скатертиною використовуються серветки для кожної персони під посуд. У звичайні дні будуть доречними паперові, тканинні, гармонізують з основною забарвленням і візерунком або практичні бамбукові.



Повсякденна (неформальна) сервіровка столу до сніданку більш проста в оформленні та налічує менше число столових приладів, ніж офіційна. Центральне місце в цій сервіровці відводиться великій тарілці з основним гарячою стравою. Це може бути яєчня, м'ясо або інший гарнір. Каші подаються в глибокій тарілці, яка встановлюється на плоску поруч з основною стравою. Також біля розміщується овочева нарізка або салат. Поруч ставиться графин з соком або водою, цукорниця, сільничка, перечниця, мисочка з варенням. Тільки після цього на столі розставляються посуд і прилади.

Для формальної ранкової сервірування столу використовується певна схема:





Спочатку ставиться основна тарілка на відстані 2 см від краю, а на неї встановлюється полупорціонная.
Справа визначають ніж лезом до головної тарілці, а слідом за ним - чайну ложку.
Зліва кладеться вилка для основного блюда.
У другому ряду над ножем ставиться чашка на блюдце, лівіше від неї - стакан.
У цьому ж ряду тільки над вилками розташовується тарілочка для хлібобулочних виробів.
На основну тарілку кладеться тканинна серветка.
Сервіровка столу до сніданку для прийому гостей





Відповідно до етикетом для офіційної трапези стіл до сніданку накривається білосніжною скатертиною. Допускається легкий декор в пастельних тонах. Тканинні серветки під прилади підбираються відповідно до загального стилю. Вони не повинні бути строкатими, перевага віддається спокійним кольорам, які присутні на посуді. Офіційний сніданок передбачає наявність на столі кришталю, гарного сервізу і білого столового інвентарю, можливо, з легким орнаментом.

У центр столу визначається квіткова композиція. Поруч розташовується блюдо загального користування: основне гаряче, тарілка з салатом, графин з водою і з соком, масниця, тарілочка з джемом. Цукор подають в спеціальному посуді. Біля кожного столового приладу розміщують сільничку і перечницю. Далі розставляють тарілки, склянки, чашки, вилки, ножі і ложки.

Схематично ранкова сервіровка для прийому гостей буде виглядати так:

Для кожної персони розстеляється святкове тканинна серветка під посуд.
На неї ставиться основна тарілка, а зверху - для салату.
Традиційно кладеться ніж справа і вилка для основного блюда зліва.
Поруч з ножем розміщують чайну ложку, а лівіше від вилки кладуть ще одну для закусок.
Вище основний тарілки паралельно лінії столу розташовують вилку для пирога, вістря якої дивиться вправо. Слідом за нею в такому ж положенні кладуть десертну ложечку робочою частиною наліво.
У другій лінії прямо над ножем встановлюють стакан для напою і поруч з ним ще два на цій же лінії.
Трохи нижче склянок розташовують чашку з блюдцем.
Так само як і в першому випадку, у другому ряду над виделкою ставиться тарілочка для випічки, а зверху горизонтально розміщується ніж для масла.

У першому ряду зліва від крайньої вилки кладуть красиво оформлену серветку. Її можна згорнути у вигляді віяла, конуса або ялинки.

Джерело: http://hozinfo.ru/hozyajke-na-zametku/servirovka-stola-k-zavtraku?utm_source=copypaste

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

История возникновения соусов.

Доповідь на тему: «Відеозапис - важливий засіб освіти під час дистанційного навчання».